Кекси "Метелики"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Кекси "Метелики"

Кекс - солодкий кондитерський виріб з дріжджового або бісквітного тіста, в яке зазвичай додають родзинки, джем або горіхи. Смак і простота приготування кексів не може зрівнятися з жодною іншою випічкою. Традиційно кекси випікаються прямокутної або круглої форми. Але кондитери ніколи не переставали експериментувати над формами. Однією з нових форм для традиційних кексів була обрана форма метеликів. Метелики дуже подобаються і дорослим, і дітям. У холодні зимові вечори прекрасний кондитерський виріб у формі метелика кожному нагадає про відпочинок у літній сезон. Повітряні кекси-метелики - це просто казка, причому, що естетично, що за смаковими даними.

Інгредієнти

  • Борошно - 150 г.
  • Цукор - 110 г.
  • Вершкове масло - 90 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Полуничний джем - 150 г.
  • Збиті вершки - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Міксером збити масло з цукром, яйцями і молоком. Додати борошно, розпушувач, ваніль і замісити тісто.

  • 02

    Тісто викласти у формочки, а форми поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати кекси близько 25-30 хвилин. Потім кекси вийняти з форм і остудити.

  • 03

    Зрізати верхівки з кексів і розрізати верхівки навпіл.

  • 04

    Кекси змастити джемом, а зверху полити збитими вершками. У вершки вставити по половинці зрізаних "кришечок" з кожного боку, щоб вийшли "крильця". Наприкінці трохи присипати цукровою пудрою.