Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 3 г 50 хв

Реберця, тушковані в кавово-перцевому соусі

Запропонований рецепт стане в нагоді тому, хто хоче приготувати щось надзвичайно смачне. Секрет успіху цієї страви в способі приготування: реберця спочатку смажаться на сковороді, потім нетривалий час тушкуються в каструльці в кавово-перцевому соусі, а потім вже каструлька, накрита фольгою, відправляється в духовку. У духовці яловичі реберця готуються протягом декількох годин. У результаті м'ясо на реберцях виходить м'яким, соковитим, що називається тане в роті. Час приготування страви досить великий, але повірте: воно того варте. І не можна не відзначити, що страва виходить такою смачною і ароматною багато в чому завдяки незвичному кавово-перцевому соусу.

Інгредієнти

  • Перець чилі - 1,5 шт.
  • Вода - 6,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Мед - 1,5 ч. л.
  • Реберця яловичі - 4 шт.
  • Сік лайма - за смаком
  • Кава чорна - 1,5 ст. л.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180ºС. Перці чилі очистити. Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти перці в воду, варити протягом 20 хвилин. Викласти перці на паперовий рушник, обсушити.

  • 02

    Перекласти перці в чашу блендера, покласти також подрібнену цибулю, часник, додати мед, сік лайма, 1 ч. л. солі і меленого чорного перцю. Подрібнити суміш до стану пюре.

  • 03

    Натерти ребра сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, викласти на неї ребра, обсмажити протягом 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

  • 04

    Покласти обсмажені ребра в каструлю, в один шар. Викласти на ребра в каструлі пюре із блендера, поставити на вогонь, тушкувати 5 хвилин, перевертаючи ребра. Додати в каструлю каву і воду, довести до кипіння.

  • 05

    Накрити каструлю зверху фольгою, поставити в духовку на 3-3,5 години до м'якості ребер.