Сливи з малиною в солодкому вині
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Сливи з малиною в солодкому вині

Вашій увазі чудова ідея для літнього фруктово-ягідного десерту – сливи з малиною в солодкому вині. Дуже смачно, вишукано і пікантно. Пряні спеції кориця і ваніль, а також червоне десертне вино надають ласощам незабутній аромат і божественний смак, який нікого не залишить байдужим. А найголовніше, що Вас приємно порадує – таку смакоту можна подавати як самостійний десерт або використовувати в якості соусу-прикраси для морозива, готових пирогів і тортиків, поливаючи їм зверху. У першому випадку страву можна вживати гарячею, у другому – бажано дати охолонути в холодильнику. Майте на увазі, «п'яні» фрукти завжди ідеально підходять для завершення романтичної вечері.

Інгредієнти

  • Сливи - 1.35 кг
  • Вино десертне червоне - 570 мл
  • Ванілін - 10 г
  • Кориця (палички) - 2 шт,
  • Цукор - 75 г
  • Крохмаль - 10 г
  • Малина - 300 г

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180 гр С. Покласти сливи, ваніль і палички кориці в керамічну форму для духовки розміром 25х20 см, залити вином, змішаним з цукром. Поставити в середину духовки і запікати 40 хв, не накриваючи, повернувши сливи у вині один раз.

  • 02

    Потім дістати форму з духовки, злити сливи, прибрати корицю, перелити соус в каструлю. Довести до кипіння і дати трохи покипіти протягом 5 хв.

  • 03

    Потім змішати крохмаль з невеликою кількістю води, додати в решту соусу і збити вінчиком. Довести до кипіння, постійно збиваючи вінчиком, готувати, поки він не загусне. Потім додати малину, полити сливи з малиною соусом.