Запечений паштет із артишоків і пармезану
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Запечений паштет із артишоків і пармезану

Артишоки увійшли в раціон людини ще в античні часи, але, на жаль, у нас цей надзвичайно цікавий і корисний продукт незаслужено обділений увагою споживачів. Свіжі артишоки можна придбати не завжди, а от консервовані артишоки можна знайти в продажу в будь-який час року. Досить щільна м'якоть артишоків добре переносить консервацію. Зазвичай консервовані артишоки використовуються як пікантний і незвичний інгредієнт салатів, а також їх використовують в приготуванні соусів і супів. У цьому рецепті пропонується приготувати запечений паштет із консервованих артишоків і пармезану. Смачно, корисно і незвично!

Інгредієнти

  • Артишоки консервовані - 400 г.
  • Сир пармезан - 150 г.
  • Майонез - 250 мл.
  • Часник сушений мелений - 3 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сік лимонний - за смаком
  • Петрушка - 0,5 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°С.

  • 02

    Артишоки висушити на паперовому рушнику, після викласти в миску, розім'яти виделкою.

  • 03

    Додати в миску до артишоків майонез, тертий пармезан, часник, посолити і поперчити за смаком, скропити лимонним соком, перемішати.

  • 04

    Викласти паштет у форму для випікання, поставити форму в духовку на 15-20 хвилин. Запечений паштет подавати теплим, прикрасивши зверху посіченою петрушкою.