Гостра ковбасна солянка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Гостра ковбасна солянка

Головне достоїнство цього рецепта солянки у швидкості її приготування, при збереженні необхідних смакових якостей. Пов'язано це з тим, що вариться солянка на на м'ясному бульйоні, а на воді, але виходить досить наваристою, адже основним її компонентом є ковбаса: варена або сирокопчена. Чим більше видів ковбаси використовується, тим краще. Незважаючи на назву солянки, кожна господиня самостійно регулює бажану гостроту страви. Готова солянка має кислувато-гострий смак, дуже ситна і неймовірно ароматна. При подачі її на стіл в кожну тарілку додають ложку сметани або майонезу, оливки або маслини. Зверху солянку можна прикрасити часточкою лимона і зеленню.

Інгредієнти

  • Картопля - 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Ковбаса варена - 300 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Огірки солоні - 200 г.
  • Помідори консервовані - 200 г.
  • Оливки - 150 г.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зняти з помідорів шкірку. Розігріти сковороду з олією на вогні, обсмажити попередньо нарізану цибулю і натерту моркву, до золотистого кольору.

  • 02

    Додати в сковороду до цибулі і моркви нарізану ковбасу, після, подрібнені помідори.

  • 03

    Поставити на вогонь каструлю з водою, покласти очищену і нарізану картоплю, довести до готовності. Додати в каструлю з картоплею суміш зі сковороди. Варити протягом 5 хвилин, після чого додати нарізані огірки разом з рідиною, і оливки також разом із маринадом з банки.