Напевно, у багатьох з нас вівсяне печиво асоціюється з дитинством. Колись мама купувала таке і приносила додому. Хоча деякі люблять його досі. Ми ж хочемо запропонувати варіант домашнього вівсяного печива. Тут багато інгредієнтів ! Усі вони йдуть як доповнення у печиво. Тут вам і горіхи, і імбир, і кунжут, і родзинки. Виходить дуже насичений смак і аромат, які подарують вам багато позитивних емоцій вже після першого з'їденого шматочка. За ним буде другий. Потім третій... І так поки не з'їсте все, тому що печиво виходить вже дуже смачним. Таке складно залишити на потім. Тому радимо готувати його якомога більше!
Розігріти духовку до 180ᵒC. Родзинки та волоські горіхи дрібно нарізати. Імбир натерти на дрібній тертці.
У невеликій каструлі підігріти сік одного лимона, цедру половини лимона, мед, корицю і натертий імбир. У миску насипати вівсянку, горіхи, родзинки, кунжут, додати рослинне масло, борошно і підігрітий сироп із меду, лимонного соку і спецій.
Замісити тісто з отриманої суміші. Потім столовою ложкою або руками сформувати печиво і покласти на деко. На нього попередньо застелити папір для випікання.
Випікати приблизно 15 хвилин. Перед подачею дати печеву охолонути і підсохнути.