Вівсяне печиво
Кількість порцій - 12
Час приготування - 25 хв

Вівсяне печиво

Напевно, у багатьох з нас вівсяне печиво асоціюється з дитинством. Колись мама купувала таке і приносила додому. Хоча деякі люблять його досі. Ми ж хочемо запропонувати варіант домашнього вівсяного печива. Тут багато інгредієнтів ! Усі вони йдуть як доповнення у печиво. Тут вам і горіхи, і імбир, і кунжут, і родзинки. Виходить дуже насичений смак і аромат, які подарують вам багато позитивних емоцій вже після першого з'їденого шматочка. За ним буде другий. Потім третій... І так поки не з'їсте все, тому що печиво виходить вже дуже смачним. Таке складно залишити на потім. Тому радимо готувати його якомога більше!

Інгредієнти

  • Мед - 50 г.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Кориця - 0,25 ч. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Корінь імбиру - 10 г.
  • Пластівці вівсяні - 200 г.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Кунжутне насіння - 30 г.
  • Горіхи волоські - 50 г.
  • Родзинки - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180ᵒC. Родзинки та волоські горіхи дрібно нарізати. Імбир натерти на дрібній тертці.

  • 02

    У невеликій каструлі підігріти сік одного лимона, цедру половини лимона, мед, корицю і натертий імбир. У миску насипати вівсянку, горіхи, родзинки, кунжут, додати рослинне масло, борошно і підігрітий сироп із меду, лимонного соку і спецій.

  • 03

    Замісити тісто з отриманої суміші. Потім столовою ложкою або руками сформувати печиво і покласти на деко. На нього попередньо застелити папір для випікання.

  • 04

    Випікати приблизно 15 хвилин. Перед подачею дати печеву охолонути і підсохнути.