Молочні коржики
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Молочні коржики

Пропонуємо Вам зануритися спогадами у безтурботне дитинство і згадати ті самі молочні коржики за п'ятнадцять копійок. Як можна забути цю ароматну, м'яку, свіжу випічку? Розсипчасте пісочне тісто з легким молочним смаком так і тане в роті. Однак коржики, що активно користувалися популярністю у радянський час, на жаль, зникли з прилавків їдалень. Але це не привід для смутку. Адже перед Вами перевірений рецепт (як по ГОСТУ) всіма улюбленого молочного печива. Спечіть коржики для своїх дітей, нехай і вони відчують солодкий смак Вашого дитинства. Готове печиво можете прикрасити на сучасний лад розтопленим шоколадом, а зверху присипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сода - 3 г.
  • Цукор ванільний - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко довести до кипіння і розмішати в ньому цукор. Охолодити його, додати яйце, ванільний цукор, розм'якшене масло. Перемішати і збити протягом декількох хвилин. Борошно просіяти з содою. Духовку розігріти до 200°C.

  • 02

    Додати борошно в молочну суміш і замісити тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,5 сантиметра. Вирізати з тіста спеціальними формочками печиво і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Поставити печиво в духовку і випікати близько 12 хвилин.