Хоч страва і називається ліниві кабачки, все таки ж тут одними кабачками не обійдешся. Тут є і рис, і м'ясо, і овочі. Тому страва далеко не легка, як може здатися на перший погляд. Навпаки, вона досить ситна, і її можна подавати як повноцінну страву. Крім того, вона така нехитра, що ви можете спокійно готувати її хоч через день. Всього півгодини часу, а такий смачний обід або вечерю. Її можна подавати зі сметаною, з зеленню або, наприклад, з овочами. Додавайте до її спеції за смаком, щоб збагатити смаковим букетом всю страву. Ви можете навіть брати її з собою на роботу до обіду, бо вона зможе додати вам багато сил і енергії.
Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю і моркву в оліі.
До цієї суміші додати сирий рис і фарш. Тушкувати протягом 10 хвилин.
Кабачок порізати великими шматочками і додати в суміш. За бажанням додати томатну пасту.
Тушкувати до того моменту, поки не звариться рис.
Додати сіль, перець за смаком.