Лахмаджун
Кількість порцій - 80
Час приготування - 12 хв

Лахмаджун

Така дивна назва страви пояснюється тим, що батьківщина його Туреччина. Зазвичай лахмаджун - це корж з тіста, на яку викладають різну начинку. Головним інгредієнтом начинки тільки має бути м'ясо. Зазвичай це баранина. Ну і звичайно ж багато приправ у вигляді перцю та інших спецій. Також багато овочів: помідори, перець, цибулю. Все це робить страву дуже насиченою. Можна навіть подумати, що лахмаджун чимось нагадує шаурму. Тільки звичайно ж набагато краще, адже ви робите це своїми руками і з натуральних продуктів, до того ж свіженьку. Дуже ситна і чудова страва для всієї родини, яке порадує ваші шлунки, та й загалом вас.

Інгредієнти

  • Вода - 1 ст.
  • Дріжджі - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Борошно - 2 ст.
  • Фарш (будь-який) - 350 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Вершкове масло - 75 г.
  • Помідори - 2 шт.
  • Паприка - 2 ч. л.
  • Перець гострий - 1 шт.
  • Молоко - 0, 5 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор. Залишити на 10 хвилин.

  • 02

    Борошно просіяти, додати сіль, влити дріжджі. Поставити в тепле місце на 40 хвилин.

  • 03

    Розділити тісто на невеликі шматочки, надавши кожному форму м'ячика і залишити на 30 хвилин.

  • 04

    Для начинки у фарш додати перекручені на м'ясорубці цибулю, петрушку, томати, 2 види перцю, масло. Також посолити.

  • 05

    Потім кожен шматочок тіста розкачати величиною з тарілку. Після цього викласти кожен шматочок тіста, змащений зверху маслом на деко. На тісто викласти тонким шаром 1-1,5 ст. л. начинки і розрівняти.

  • 06

    Пекти потрібно 5-6 хвилин при температурі 200°С.

  • 07

    Готові лахмаджуни згорнути рулетом й вичавити на них лимонний сік.