Креветки самі по собі без приправ не надто солоні. Тому краще їх готувати упереміш з якимось гострим продуктом. Тому в нашій страві креветки змішують з горгондзолой - це італійський сир, який досить популярний в цій країні. Для нього характерний гоструватий смак. Зазвичай горгондзолу використовують як один із інгредієнтів в соусі або заправці. Рідше їдять просто так, з вином. Багет робить таку страву досить ситну, адже креветки - продукт не жирний. Але проте креветки дуже корисні. По-перше, в них багато йоду і кальцію, як і в будь-яких інших морепродуктах. Дуже ніжна і смачна страва-закуска для будь-якого випадку.
Очистити креветки, залишаючи від хітинового панцира тільки останній сегмент, на якому буде триматися хвіст.
Розплавити на сковороді вершкове масло, трохи обсмажити на ньому креветки. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний часник, смажити ще півхвилини.
Влити в сковороду вино і коли воно випариться додати вершки. Коли вершки почнуть густіти, кинути туди ж наламаний невеликими шматками сир. Як тільки сир розплавиться і огорне креветки - посипати листям з гілочки чебрецю, зняти з вогню і перекласти разом з соусом в глибоку тарілку.
Розрізати третину багета на довгі четвертини, обсмажити їх на сковороді-грилі і подавати з креветками.