Креветки в горгонзолі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Креветки в горгонзолі

Креветки самі по собі без приправ не надто солоні. Тому краще їх готувати упереміш з якимось гострим продуктом. Тому в нашій страві креветки змішують з горгондзолой - це італійський сир, який досить популярний в цій країні. Для нього характерний гоструватий смак. Зазвичай горгондзолу використовують як один із інгредієнтів в соусі або заправці. Рідше їдять просто так, з вином. Багет робить таку страву досить ситну, адже креветки - продукт не жирний. Але проте креветки дуже корисні. По-перше, в них багато йоду і кальцію, як і в будь-яких інших морепродуктах. Дуже ніжна і смачна страва-закуска для будь-якого випадку.

Інгредієнти

  • Часник - 1 зубчик
  • Королівскі креветки - 400 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Багет французький - ⅓ шт.
  • Перець білий свіжомелений - щіпка
  • Сіль - щіпка
  • Сир горгонзола - 50 г.
  • Вершки 33% - 2 ст. л.
  • Вино "Шардоне" - 2 ст. л.
  • Чебрець - 1 стебло

Етапи приготування

  • 01

    Очистити креветки, залишаючи від хітинового панцира тільки останній сегмент, на якому буде триматися хвіст.

  • 02

    Розплавити на сковороді вершкове масло, трохи обсмажити на ньому креветки. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний часник, смажити ще півхвилини.

  • 03

    Влити в сковороду вино і коли воно випариться додати вершки. Коли вершки почнуть густіти, кинути туди ж наламаний невеликими шматками сир. Як тільки сир розплавиться і огорне креветки - посипати листям з гілочки чебрецю, зняти з вогню і перекласти разом з соусом в глибоку тарілку.

  • 04

    Розрізати третину багета на довгі четвертини, обсмажити їх на сковороді-грилі і подавати з креветками.