Короп - доступний продукт: купити його дуже легко і коштує він порівняно недорого. Ця риба дуже широко використовується в кулінарії. У неї смачне, соковите, злегка жирнувате м'ясо, але невеликий кулінарний недолік коропа - наявність дрібних кісток. Якщо зробити часті поперечні розрізи уздовж всієї риби: від голови до хвоста, можна частково подрібнити дрібні кістки коропа. Страви із коропа в кожній країні готують у відповідності зі своїми кулінарними традиціями. Короп у пиві - один із варіантів приготування цієї риби. Краще використовувати світле пиво, яке додасть страві незвичайний смак. У темного пива більш насичений смак, який здатний заглушити смакові нотки інших інгредієнтів.
Рибу нарізати порційними шматочками. Відварити у воді до готовності. Перекласти рибу в миску. Бульйон залишити в каструлі.
Розігріти сковороду з олією, висипати подрібнену цибулю, обсмажити, всипати борошно, обсмажити до золотистого кольору.
Пряники залити пивом, через кілька хвилин, виделкою розчавити їх в кашку.
Додати в сковороду до цибулі і борошна пряники, влити рибний бульйон, додати за смаком спеції. Викласти на сковороду рибу, обсмажити.