Аріса
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 40 хв

Аріса

Традиційно вважають, що це страва східної кухні, тому що немає достовірної інформації, де вперше вона з'явилася. Про неї згадують і в арабських древніх джерелах, ассирійці вважають арісу своєю стравою, а вірмени теж відносять її до своєї кухні. Найчастіше арісу готують з курки (як і в нашому рецепті), але іноді зустрічається з індичкою або навіть бараниною. Не дивлячись на те, що страва досить проста у приготуванні, але все таки вона дуже корисна. Наприклад, пшенична каша, в якій дуже багато білка, вітамінів, заліза і кальцію. Одна порція такої страви - ​​це ваш повноцінний запас білками на цілий день. А ще, можливість скуштувати щось нове.

Інгредієнти

  • Пшенична крупа - 200 г.
  • Куряче стегно - 2 шт.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Вода - 1,5 л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Стегенця варити на невеликому вогні 2 години. М'ясо вийняти, остудити, відокремити від кісток.

  • 02

    Крупу промити, змішати з м'ясом. Посолити, варити 40 хвилин.

  • 03

    Цибулю обсмажити на топленому маслі і разом із маслом викласти зверху на кашу.