Фруктовий холодний чай
Кількість порцій - 5
Час приготування - 25 хв

Фруктовий холодний чай

У літню спеку як ніколи хочеться чогось легкого і освіжаючого. Такого, щоб і спрагу вгамувало, і підбадьорило. Поспішаємо запропонувати Вам чудовий рецепт фруктового холодного чаю – прекрасна, а головне корисна і бюджетна альтернатива магазинним солодким напоям з сумнівним складом і шкідливій газованій воді. Все, що Вам потрібно – чорний чай і Ваші улюблені фрукти, які в спекотний літній сезон завжди знайдуться у власному саду. Якщо бажаєте зробити вже зовсім низькокалорійний і дієтичний напій – у такому випадку цукор можете замінити медом. А найголовніше: цей ефектний і смачний чай-коктейль стане доречним на святковому застіллі. Його можна взяти із собою на природу або пікнік.

Інгредієнти

  • Вода - 1л
  • Чай чорний - 5 ч. л.
  • Яблуко - 1шт
  • Апельсин - 1шт
  • Полуниця - 200г
  • Персик - 1шт
  • Цукор - за смаком
  • Лід

Етапи приготування

  • 01

    Заварити чай, залишивши його на 10-15 хвилин настоюватися, потім охолодити.

  • 02

    Фрукти вимити, яблуко очистити від шкірки, нарізати великими шматочками. Персик нарізати дольками.

  • 03

    Апельсин розрізати навпіл. Одну половинку залишити для прикраси, з другої зняти шкірку, крупно нарізати і обшпарити окропом, м'якоть подрібнити.

  • 04

    Полуницю розім'яти виделкою. Змішати в глечику настій чаю та фрукти. Подавати у високих келихах з кубиками льоду.