Сирно-рисова запіканка з вишнею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Сирно-рисова запіканка з вишнею

Нагодувати дитину кисломолочним сиром – справа непроста, часом навіть нездійсненна. На жаль, діти не розуміють, від якого цінного, багатого на вітаміни і мікроелементи молочного продукту вони відмовляються. Пропонуємо Вам невелику хитрість: представити «противний» і докучливий кисломолочний сир у вигляді смачної, корисної і оригінальної страви, від якого не відмовиться жоден малюк. Сирно-рисова запіканка з вишнею проста в приготуванні і прекрасна як у теплому, так і охолодженому вигляді. Якщо Ви все ще не уявляєте, як можуть поєднуватися рис і кисломолочний сир – просто приготуйте цю чудову запіканочку і самі все зрозумієте. Яскраві вишневі ягідки надають особливий присмак ласощам і роблять їх соковитими і дуже красивими.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 300 г
  • Рис - 100 г
  • Вишні - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Шоколад - 50 г
  • Кокосова стружка - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити до готовності.

  • 02

    Яйця збити з цукром до білого кольору. Додати сир, збити в однорідний крем. Змішати з рисом.

  • 03

    У змащену маслом форму викласти шар сирної маси, потім вишню і втиснути її злегка. Так заповнити всю форму.

  • 04

    Запікати при 180 градусах близько 1 години. Гарячу запіканку посипати рубаним шоколадом, щоб він розплавився і кокосовою стружкою.