Пропонуємо вашій увазі самий простий і легкий рецепт приготування курки .Готовиться швидко, м'ясо виходить ніжне, духмяне, з хрусткою ароматною скоринкою. Молоко, в якому тушиться наша курка, надає їй дивну м'якість. Пікантний смак, надзвичайно красивий колір і пряний аромат надають курці цедра лимона, часник і каррі. До того ж дуже поживна і корисна страва. Адже куркума, яка є основним компонентом каррі, стимулює імунну систему людини і допомагає руйнувати шкідливі білки, які блокують роботу мозку і викликають хворобу Альцмейгера у літніх людей. Готуйте, споживайте і будьте здорові!
Курку розрізати приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок добре посолити і поперчити.
У сковороді розтопити масло і обсмажити половину шматочків на сильному вогні. Кожну сторону обсмажувати приблизно протягом 5 хвилин.
Потім зняти з вогню підсмажені шматочки. Повторити операцію із другою порцією курки.
З одного лимона акуратно зняти цедру (найкраще овочевим ножем).
Зубчики часнику очистити, розім'яти їх і покласти у форму для запікання. Зверху на часник викласти обсмажені шматочки курки.
На сковороду, в якій смажилася курка, вилити молоко. До нього додати карі і цедру лимона. Молоко за смаком посолити, поперчити і довести до кипіння.
Потім зняти молоко з вогню і перелити все зі сковороди в форму з куркою. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку. Випікати 30-40 хвилин.
Подавати курку слід попередньо поливши молоком, щоб вона була м'якою.