Сирники з яблуками і сухофруктами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Сирники з яблуками і сухофруктами

Сирники - страва відома і всіма улюблена. Такою корисною стравою і одночасно десертом люблять поласувати і дорослі і діти. Варіантів приготування сирників і начинок для них безліч. До вашої уваги сирники з тертими яблуками і начинкою із сухофруктів (родзинок і кураги). За смаком в цю композицію також можна додати корицю. Зверніть увагу на якість сухофруктів, які будете використовувати - віддайте перевагу більш м'яким і не засушеним куразі та родзинкам. Також не нехтуйте процесом замочування сухофруктів в окропі, так як вони повинні по максимуму розм'якшитися.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 250 г.
  • Цукор - 15 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Яблука - 120 г.
  • Курага - 30 г.
  • Родзинки - 50 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Яблуко помити, очистити і натерти на крупній тертці. Віджати з натертої маси сік.

  • 02

    Курагу і родзинки замочити в окропі. Потім злити воду і нарізати шматочками.

  • 03

    Сир протерти через сито. Додати борошно, яйця, цукор, сухофрукти, яблука. Довести масу до однорідності.

  • 04

    Сформувати з маси кульки і викласти їх на сковорідку з розігрітою олією. Трохи приплюснути і обсмажити до золотистого кольору.