Бретонський масляний пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 5 хв

Бретонський масляний пиріг

Як відомо, бретонці - це народ області Бретань. Вона, у свою чергу, знаходиться на північному заході Франції (раніше вони навіть були окремим герцогством). Але тим не менш, вони теж французи. І точно так само, як і весь народ Франції, вони дуже ніжні і мають тонкий смак. Це проявляється в кулінарії теж. Тому бретонський масляний пиріг дуже ніжний на смак. Не дивлячись на те, що він не примхливий (інгредієнти досить прості в приготуванні), все одно пиріг може здивувати вас своєю легкістю і простотою. Адже не дарма кажуть, що все геніальне - просто. Тим більше, що ви можете робити його з будь-яким варенням, і тим самим урізноманітнити рецепт.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 225 г.
  • Цукор - 110 г.
  • Пудра цукрова - 110 г.
  • Масло вершкове - 225 г.
  • Ванілін - 0,75 ч. л.
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Варення - 125 г.
  • Вода - 1 ч. л.
  • Морозиво - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Масло нарізати невеликими кубиками, в комбайні подрібнити борошно, цукор, цукрову пудру і масло, до консистенції крихти. Окремо змішати 4 яєчних жовтки і ваніль, додати також в загальну суміш. Замісити тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.

  • 02

    Духовку розігріти до температури 190°С. Форму змастити маслом, викласти половину отриманого тіста. Зверху накрити плівку на тісто, обережно розподілити по поверхні. Прибрати плівку, намазати зверху варенням, зверху викласти другу половину тіста, розкатану в пласт. Змастити пиріг зверху жовтком розведеним з водою.

  • 03

    Випікати в духовці протягом 45 хвилин. Після, остудити, потім витягнути з форми. Подавати з морозивом.