Млинцевий торт по-рязанськи
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Млинцевий торт по-рязанськи

Млинцевий торт по-рязанськи (або млинцевий пиріг) збирається з тонких млинців. Щоб надати соковитість і м'який вершковий смак можна кожен млинець змастити перед прошарюванням вершковим маслом. Консистенція начинки повинна бути досить вязкою, щоб в готовому пирозі вона не витікала. Рязанський млинцевий пиріг прийде по душі тому, хто любить млинці з м'ясом, так як смакова гамма вкрай схожа. Однак млинцевий пиріг готувати вигідніше, тому що крім м'яса та цибулі використовуються і рис, і відварені яйця, морква, сметана. Відповідно вихід готового продукту істотно більше. Тортик гарний для святкового столу: ніжний, повітряний, відмінно нарізається.

Інгредієнти

  • Яловичина відварна - 500 г.
  • Капуста - 100 г.
  • Млинці - 10 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Варений рис - 5 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Сметана - 250 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 2 г.
  • Кріп - 20 г.
  • Яйця варені - 5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварну яловичину пропустити через м'ясорубку. Цибулю і моркву почистити. Цибулю - дрібно нарізати, моркву - натерти на дрібній тертці. Капусту нашаткувати.

  • 02

    Цибулю пассирувати, додати натерту морквину. Обсмажити все разом. Додати капусту. Обсмажити ще небагато. Дати охолонути до кімнатної температури.

  • 03

    З'єднати овочі, варені яйця, очищені і натерті на дрібній тертці, відварений рис. Додати 150 г. сметани, сіль, прянощі. Перемішати.

  • 04

    Форму для випічки змастити вершковим маслом. Викласти перший млинець, нанести шар начинки. Продовжувати поки не закінчаться млинці і начинка. Верх змастити сметаною, що залишилася.

  • 05

    Поставити в духовку, встановити температуру в 170°C. Запікати 20 хв.

  • 06

    Посипати подрібненим кропом.