0800 203232
Аджика з яблуками
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 15 хв

Аджика з яблуками

Приправа відмінне доповнення до різних страв, обдаровувавши їх витонченим, вишуканим смаком. У Абхазії аджика - народное надбання і зразок хорошої приправи. Численні страви успішно виразили свій істинний смак за сприяння гострої приправи.До складу традиційної аджики томати не входять, як ви встигли помітити, ця страва містить не лише цей продукт, а і яблука, моркву і перець. Якщо перевести з абхазького слово "аджика" вийде "сіль", з турецького " аджи" - це гострий, пряний. Існує історія, з якої пішла суть приправи, і пов'язана вона з абхазькими вівчарями, про їх спосіб вирощування овець : додаючи сіль в їжу тварин, вони викликали у них спрагу, після чого, вони вживали достатню кількість води і корму. З цього і розпочалися експерименти з додаванням кінзи, часнику і інших прянощів. Візьміть на замітку.

Інгредієнти

  • Помідори - 2,5 кг.
  • Перець солодкий - 1 кг.
  • Яблука (кислі) - 1 кг.
  • Морква - 1 кг.
  • Перець гіркий - 1 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Олія - 1 ст.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Часник - 200 г.
  • Оцет 9% - 1 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Помідори, солодкий перець, яблука, моркву, гіркий перець очистити, потім помити. Порізати на шматочки. Подрібнити в м'ясорубці. Додати 200 гр. цукру, солі, рослинної олії. Перемішати.

  • 02

    Суміш вилити в каструлю. Поставити на вогонь. Варити 30 хвилин. Пропустити через прес очищений часник в аджику. Продовжити варити ще 20 хвилин.

  • 03

    По закінченню варіння, влити 1 склянку оцту. Варити ще 10 хвилин. Розлити у банки.

Товар додано до кошику